. (Andreu Pasqual, Miquel Angel Llauger i Maria Orts, portaveus)

dimarts 21 abril 2009

RODA DE PREMSA: POSTURA DELS VERDS DAVANT LES ELECCIONS EUROPEES

Davant les qüestions sorgides durant la negociació de la candidatura “Esquerra dels pobles – Els Verds”  volem comunicar la nostra postura:

Els Verds de Mallorca hem optat per la participació en aquesta coalició. Així ho varem decidir en assemblea i ho varem comunicar a la Confederació d’Els Verds.

Situats en la recta final del procés volem tornar a apostar per una coalició en la que estiguin presents totes les forces polítiques que han manifestat la seva intenció d’estar-hi. De manera especial, desitjam que a les Illes la candidatura es resolgui amb la presència de PSM, Verds, ERC i Entesa.

No acceptam que la negociació per a aquesta candidatura es vinculi a la de les properes eleccions autonòmiques, ni que es planteji una futura edició del BLOC  a partir d’exclussions.

Els Verds de Mallorca participam en la Confederació d’Els Verds i afavorirem que els que els partits membres actuin en consonància amb les decissions dels òrgans de la confederació. Però també som un partit sobirà i la nostra decisió final respecte a aquestes eleccions continua condicionada a com es resolguin aquestes qüestions.

Hem de recordar que els Verds van decidir optar per presentar-se en aquesta opció electoral, per considerar-la la més àmplia i plural de les candidatures d’esquerres que s’han pogut conformar a l’Estat espanyol.